TOXICOLOGIA

Anàlisi de biomarcadors d'exposició laboral a substàncies químiques, fonamentalment metalls i dissolvents

L'àrea d'actuació principal de la Unitat de Toxicologia és l'anàlisi de biomarcadors d'exposició laboral a substàncies químiques, fonamentalment metalls i dissolvents. Per a la valoració dels resultats obtinguts s'utilitzen els valors límit biològics de l’INSHT, així com els d'altres organismes internacionals de reconegut prestigi (ACGIH, SUVA, FIOH, HSE-HSL, DFG, etc.).

En aquesta àrea es dur a terme el monitoratge terapèutic de medicaments (TDM) com són els antiepilèptics, digoxina, teofilina, immunosupressors, antibiòtics, benzodiazepines, etc.

També es porten a terme les confirmacions per cromatografia de gasos - espectrometria de masses (GC-MS) d'aquelles analítiques que ho requereixin per haver donat positives a drogues d'abús en orina en l'anàlisi inicial de cribratge. Per a la valoració dels resultats obtinguts s'utilitzen criteris internacionals (Federal Register / USA o EWDTS, etc).

Tot això l'ha convertit en una unitat instrumental, que abraça en l'actualitat altres camps d'activitat, com els biomarcadors d’antienvelliment i altres relacionats amb l'àmbit alimentari (metalls, vitamines, àcids grassos W3-W6, test d'alè, etc.).
Centre d’Anàlisis Girona
c. Juli Garreta 11, Baixos
972 41 40 40 · info@cagi.catPolítica Privacitat · Política de Cookies