CAT / CAST

Analitzem biomarcadors per identificar la presència de substàncies químiques, principalment metalls o dissolvents, en els organismes.


Toxicologia

Som una unitat instrumental que inclou biomarcadors d’exposició laboral, biomarcadors d’envelliment i altres relacionats amb l’àmbit alimentari (metalls, vitamines, àcids grassos W3-W6, test d’alè, etc.)

La principal àrea d’actuació és l’anàlisi de biomarcadors d’exposició laboral a substàncies químiques, com ara metalls i dissolvents. Valorem els resultats obtinguts a partir dels valors límit biològics de l’INSHT, entre altres organismes internacionals com ara (ACGIH, SUVA, FIOH, HSE-HSL, DFG, etc.)

Duem a terme el TDM (monitoratge terapèutic de medicaments) com ara els antiepilèptics, digoxina, teofil·lina, immunosupressors, antibiòtics, benzodiazepines, etc.

En addicció, també podem utilitzar cromatografia de gasos –espectrometria de masses (GC-MS) per a les analítiques que hagin donat positiu a drogues d’abús en orina en l’anàlisi inicial de cribatge. Els resultats obtinguts es valoren seguint criteris internacionals (Federal Register/ USA o EWDTS, etc.)

NOTÍCIES

15a Gala Fòrum Carlemany 2021

Encarregats de realitzar els tests d'antígens de l'acte.

  • 29 Juliol 2021

Festival Castell Peralada 2021

Encarregats de donar cobertura al Festival Castell de Peralada

  • 15 Juliol 2021

Auditori de Girona

Donem cobertura a l'Auditori de Girona

  • 28 Juny 2021